Tokrat smo razmišljali malo drugače….

Predstavljamo vam nov program, ki smo ga namenili slepim in slabovidnim osebam. Prosimo vas, da informacijo podelite z njimi.

“V preteklosti ljudje niso samo gledali, temveč so tudi tipali in poslušali.

OKO je bilo šele na tretjem mestu.”

Zavedamo se, da imajo slepi in slabovidni zaradi narave stanja manj možnosti za pridobivanje gibalnih in drugih izkušenj, kar vodi do negativnih učinkov na telesno in psihično zdravje. Posledice tega se pogosto izražajo v nepravilnem položaju telesa, kar povzroča velike spremembe na hrbtenici (slaba telesna drža, deformacije v vratnem delu hrbtenice, ploska stopala, ipd.), s tem pa tudi na zmanjšani funkciji dihal in krvnega obtoka. Vse to vodi v prehitro utrujenost, pomanjkanje moči, prekomerno telesno težo, zapiranje vase in s tem tudi izogibanju skupinskim dejavnostim.

Zaradi zgoraj navedenih vzrokov postanejo nekateri slepi in slabovidni ljudje pravi bojevniki znotraj sebe, saj nimajo nobenega ‘filtra’, skozi katerega bi lahko sprostili nakopičen pritisk negativnih čustev, niti to nekateri ne vedo kako. Pa vendar vsi vemo, da so rušilna čustva prava samomorilska ‘bomba’ telesa in duha, ki onemogoča kakovost življenja.

V ta namen, vam ponujamo program, katerega ideja je povečati motivacijo in vero v to, da zmorejo več kot si to sploh upajo pomisliti ter sprostiti vzorce določenih prepričanj, ki jim onemogočajo biti to kar so, preprosto edinstveni.

OPIS PROGRAMA: preproste gibalne vaje, nekatere elemente energijskih tehnik po Carlosu Castanedi, dihalne vaje, vodeno meditacijo ob glasbi in pravih zvokih terapevtskih glasbil v živo, petje, žvižganje…in vse kar pride po navdihu takrat in tam. Na koncu izražanje občutkov in pogovor.

Program se izvaja lahko stoje, sede in leže. Edini rekvizit, ki se uporablja kot dodatek je, njim najbližji in najpomembnejši, to je ena in Edina njihova Bela palica.

TRAJANJE VADBE:

  • 60 minut

KJE: Telovadnica ŠRC Golovec

KDAJ: Ob petkih ob 9:00 uri in zamenjava vsakega tretjega petka na dan po dogovoru!!!

CENA VADBE:

1x tedensko (4 obiski) 15,00€

Obiski se ne prenašajo v naslednji mesec.

PREDHODNE PRIJAVE:

  • e-naslov: zpo@celje.si
  • telefon: 03 42 82 650 ali
  • 03 42 82 640 – blagajna Zimskega kopališča Golovec

Omogočimo slepim in slabovidnim kakovostno življenje in dobre rezultate na vseh področjih.

“SKUPAJ NAM BO USPELO”