Dvorana Zlatorog

Dvorana Zlatorog v Športnem parku Celje zagotavlja vrhunske pogoje za razvoj profesionalnega in rekreativnega športa. Zaradi sodobne gradnje in tehnološke opreme zadovoljuje potrebe po najkvalitetnejših športnih dvoranskih površinah na državni ravni ter tudi izvedbo izvedbo odmevnih množičnih šprtnih in kulturnih prireditev v Celju.
Površina dvorane Zlatorog znaša 10.000 m2, kar zajema dve etaži in pritličje, kjer obratujeta gostinski lokal Playcaffe.

V 1. nadstropju dvorane so poslovni prostori celjskega rokometnega kluba Celje pivovarna Laško. Moderno zasnovana dvorana razpolaga s štirimi oziroma šestimi garderobami za športnike, prostori za zdravnika, fizioterapevta, doping kontrolo, sodnike in prostori za novinarje.

Press center je najsodobnejši v regiji in omogoča prenose po vseh medijih. V dvorani Zatorog je 4900 preklopnih lesenih sedežev in precej pomožnih stojišč na galeriji. Športne površine-športni parket znašajo 1800 m2. Za prvenstvena rokometna tekmovanja je predvideno veliko igrišče dim. 20×40 m, ob zloženih tribunah dvorana pridobi dve prečni igrišči za trening rokometa. V dvorani so možni vsi športi z žogo, predvsem rokomet-košarka, mali nogomet, odbojka, kakor tudi gimnastična tekmovanja, borilni športi in prireditve.

Tehnični podatki

Konstrukcija dvorane Zlatorog je armiranobetonske izvedbe, osnova so stebri 80×80 cm, ki potekajo od temeljne grede do do strehe v razmaku 10 m.

Konstrukcija ustvarja raster, ki je pokrit s fasadnimi ploščami. Armiranobetonski plošči objekta sta dve, objekt je dvonadstropen, streha je iz ločenih jeklenih nosilcev. Velikost strehe je 5500 m2. Fasada objekta je montažna, z veliko steklenimi površinami na čelni strani.

Dvorana je obdana s 600 parkirišči in dostopna z avtoceste.

Osnovni podatki

Skupna površina objekta:

360° virtualni ogled

VIRTUALNI SPREHOD PO OBJEKTU

Lokacija objekta

Dvorana Zlatorog
Opekarniška cesta 15
3000 Celje
Slovenija

Prosti/zasedeni termini

Povpraševanje

Skoči do osrednje vsebine