Nogometni stadion Z´dežele

Nogometni stadion Z’dežele je sodoben nogometni objekt. Na stadionu je nogometno igrišče z naravno travo velikosti 105 m x 68 m. Na nogometnem stadionu Z’dežele potekajo tako državna kot tudi mednarodna tekmovanja.

Ob travnati površini so zgrajene tribune s skupno kapaciteto 13.600 obiskovalcev.

Prvozgrajena vzhodna pokrita tribuna, imenovana tudi »poslovna tribuna«, ima kapaciteto 3.600 sedežev ter atraktivni VIP prostor. Za njenim steklenim pročeljem je na voljo več kot 3.000 m2 poslovnih prostorov. Ti so namenjeni različnim dejavnostim (gostinskim, trgovskim itn.), del njih pa pripada tudi domačemu nogometnemu klubu.

Zahodna in južna tribuna imata skupaj kapaciteto 6350 obiskovalcev, tu je tudi prostor za televizijske ekipe.

Osnovni podatki

Skupna površina:
Možnost najema: DA

360° virtualni ogled

Severna tribuna stadiona, s kapaciteto 3000 obiskovalcev in arhitekturno vpadljivi stekleni povezovalni del med severno in vzhodno tribuna sta zadnja zgrajena objekta, s čimer je nogometni stadion v športnem parku po Golovcem dobil zaključeno podobo. V kompleksu steklenega objekta in stavbe severne tribune je skupaj na voljo 8.400 kvadratnih metrov površin, namenjenih poslovni, trgovski in gostinski dejavnosti.

Nogometni stadion »Z’dežele« ponuja uporabnikom in obiskovalcem urejene in sodobne spremljajoče prostore (garderobe, novinarsko središče itd.), ki omogočajo tekme na najvišji ravni.

Nogometne tekme ter tudi ostale prireditve se odvijajo na travni površini. Ta s pomočjo računalniško vodenega sistema s tipali meri vlago in temperaturo travne ruše, vlago po potrebi dovaja, travno rušo ogreva ter preprečuje zmrzovanje podlage in s tem zagotavlja uspešnejšo vegetacijo.

Osvetlitveni sistem velike moči omogoča varčno večstopenjsko prilagajanje glede na dnevno osvetlitev in različne prireditve (tekme, koncerti ipd.).

Lokacija objekta

Nogometni stadion Z´dežele
Opekarniška cesta 15a
3000 Celje
Slovenija

Prosti/zasedeni termini

Povpraševanje

Skoči do osrednje vsebine