Športni center Skalna Klet

Danes Športni center Skalna klet obsega nogometno igrišče z naravno travnato površino, katera trenutno služi kot vadbeno središče NK Celje, malo igrišče z umetno travo, ki je namenjeno predvsem treningom mlajših kategorij in rekreativnim igralcem nogometa ter Balon halo Skalna klet – pokrito igrišče za nogomet z umetno travo ter tremi badminton igrišči.

Od konca maja 2019 se Skalna klet lahko ponaša z novim večnamenskim objektom, ki je nadomestil zgradbo uničeno po številnih poplavah v zadnjih treh desetletjih. Po projektu Arhitekta Ernsta d.o.o. je nastal novi Športni center, ki je pred vami.

Izgradnja stavbe je načrtovana v dveh fazah.

Osnovni podatki

Površina: nogometno igrišče z naravno travo
Osvetlitev: NE
Parkirišče: DA
Tribuna: DA
Možnost najema: DA
Telefon: 070 388 164 (balon hala)

360° virtualni ogled

VIRTUALNI SPREHOD PO OBJEKTU

V prvi fazi je bil izgrajen celoten objekt z zunanjo ureditvijo. Dokončani in opremljeni so bili prostori v  pritličju: garderobe s sanitarijami za igralce, prostori za delegate in sodnike, prostori za tehnično službo in potrebno opremo za uspešno pripravo nogometnih igrišč tako umetne kot naravne trave. V nadstropju je izvedena tribuna s pripadajočimi sanitarijami in s 53 sedišči ter nekaj stojišči, ki omogoča vrhunski razgled na športno površino.

Z deli se je po javnem razpisu v novembru 2018 začelo v decembru in končalo konec maja 2019. Gradbeno obrtna in instalacijska dela je po projektu Arhitekt Ernst d.o.o. izvajalo podjetje Mikadom d.o.o., pod nadzorom Kigrad s.p.. Celoten projekt z javnimi razpisi, pridobivanjem sredstev, pridobitvijo gradbenega dovoljenja in nadzorom nad kompletno izvedbo je izpeljal ZPO Celje d.o.o., ki je stavbo predal v uporabo junija 2019.

Vrednost kompletnih gradbenih del z zunanjo ureditvijo in opremo (1.faza) je znašala 876.638,22€. Gradnjo je financirala Mestna občina Celje, ki je tudi lastnica objekta. ZPO Celje d.o.o. je na razpisu v letu 2018 pridobil še dodatna nepovratna sredstva Fundacije za financiranje športnih organizacij v RS višini 60.000€.

Drugo fazo ureditve, ki bo zajemala finalizacijo prostorov za fizioterapijo, klubskih prostorov in fitnes površin za igralce v 1. nadstropju, bo izvedel Nogometni klub Celje, ki bo poskrbel za obrtna in instalacijska dela za dokončanje namembnosti omenjenih prostorov.

Celje je z novogradnjo na Skalni kleti, njeno zunanjo ureditvijo, v letu 2018 obnovljenimi nogometnim in badminton igrišči ter novim sistemom ogrevanja v pokriti Balon hali in v letu 2017 obnovljenim malim nogometnim igriščem z umetno travo pridobilo sodoben športni center, ki (p)ostaja vedno bolj priljubljen kraj za rekreativno-športno udejstvovanje Celjanov, hkrati pa se odlično vključuje v naravno okolje pod celjskim gradom in ob Voglajno.

Lokacija objekta

Športni center Skalna Klet
Cesta na Grad 38 a
3000 Celje
Slovenija

Prosti/zasedeni termini

Povpraševanje

Skoči do osrednje vsebine