EP v rokometu do 19 let za ženske

Celje bo v Dvorani Zlatorog in Dvorani Golovec od 8. do 18. julija gostilo evropsko prvenstvo za dekleta U-19. Pričakujemo, da bodo igralke v naše mesto prišle skupaj s svojimi starši, trenerji in ostalimi člani ekipe. Če štejemo še njihove navijače, bo v času prvenstva v Celje prišlo okoli 750 gostov, ki si bodo v prostem času zagotovo ogledali naše mesto in naše zgodovinske, kulturne ter turistične znamenitosti. Rokometni športni dogodek bo tako znova velika priložnost za promocijo mesta Celje.
V Celju se bo pomerilo 16 najboljših evropskih reprezentanc, zato bo prvenstvo medijsko zelo odmevno. Predvideno je, da si bodo lahko ljubitelji ženskega rokometa v vseh državah udeleženkah tekme ogledali v televizijskem prenosu. Tekem bo okoli 28, ogledalo pa naj bi si jih kar 25 milijonov gledalcev,
V preteklosti je Celje gostilo že štiri velika rokometna evropska  tekmovanja. Leta 2004 je bilo Celje eno izmed mest gostiteljic članskega evropskega rokometnega prvenstva. Leta 2017 je bilo pri nas mladinsko evropsko rokometno prvenstvo za dekleta U-19, leto kasneje je bilo mladinsko evropsko rokometno prvenstvo za fante U-20, ko smo pred nabito polno dvorano Zlatorog postali evropski prvaki. Leta 2019 je bilo kadetsko evropsko rokometno prvenstvo za dekleta U-17.
Uradna spletna stran prvenstva:https://www.w19ehfeuro.com
Vstopnice bodo na voljo pred pričetkom tekem. Vabljeni!