Novo večnamensko športno igrišče za kolektivne športe na Letnem kopališču Celje

Na Letnem kopališču  Celje  se je v sezoni 2022 odprlo  prenovljeno večnamensko športno igrišče  za igranje : košarke, rokometa , nogometa, namiznega tenisa in badmintona , ki je nadomestilo staro dotrajano košarkarsko igrišče iz l. 1978. Novo atraktivno igrišče s sodobnim športnim tlakom je namenjeno vsem obiskovalcem Letnega kopališča Celje, ljubiteljem športa iz Celja in okolice, pripravam športnih klubov…

V sklopu projekta »Sanacija večnamenskega igrišča na Letnem kopališču Celje« se je saniralo  odvodnjavanje, položilo športne »Casali« tlake, temeljilo in namestilo košarkarske koše, rokometne in nogometne gole ter mize za namizni tenis. Vrednost celotne investicije je znašala 64.660 evrov.

Od Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport je investitor ob uspešni kandidaturi prejel nekaj manj kot 23.000 evrov, ostali denar se je po dogovoru z lastnikom MO Celje  zagotovil v občinskem proračunu.

Obnovo športnega igrišča, ki je sedaj dolgo 28 metrov oziroma dva metra več kot prej, je vodil upravljalec kopališča ZPO Celje, d. o. o., ki je v l. 2021 tudi koordiniral kompletno sanacijo. Gradbena dela in ostala dela sta izvajali podjetji Mikadom d.o.o.in  Taurus, d. o. o.