Zima je v Mestnem parku Celje doma 🙂

Ste že preizkusili snežne vragolije v Mestnem parku?

Družba ZPO Celje je kot upravljalec športno-rekreativnih površin v Mestni občini Celje na pobudo Mestne občine Celje za namene zasneževanja površin ob koncu preteklega leta kupila dodatno opremo za zasneževanje in sicer dva nova snežna topova, hladilni stolp in visokotlačno črpalko. Investicija v novo opremo je ocenjena na približno 80 tisoč evrov. S to opremo ZPO Celje zasnežuje površine v Mestnem parku v Celju s ciljem ureditve krajše proge za tek na smučeh in manjšega otroškega sankališča.

V preteklem vikendu je ZPO Celje ob ugodnih vremenskih razmerah intenzivno pripravljal umetni sneg. Tako je spontano nastalo manjše sankališče za otroke, katerega so se predvsem otroci zelo razveselili in se na njem tudi že sankali. V ZPO Celje zaznavamo veliko zanimanje za ta projekt.

V prihodnjih dneh je predvidena tudi ureditev proge za tek na smučeh, če bodo to omogočali vremenski pogoji. V družbi ZPO Celje verjamemo, da bo brezplačna uporaba proge za tek na smučeh pritegnila veliko število smučarjev tekačev, tako začetnikov kot tudi tistih, ki so že bolj vešči teka na smučeh. Proga za tek na smučeh bo v prvi fazi pripravljena na krajši trasi, ob ustreznih vremenskih pogojih pa je načrtovano podaljšanje te proge in bo urejena v zahodnem delu mestnega parka.

Vabljeni!